gazon aanleggenGazon aanleggen, bij het aanleggen van een gazon kunt u kiezen voor inzaaien of graszoden. Inzaaien geeft aanzienlijk meer kans op een minder mooi resultaat. Daarnaast duurt het bij inzaaien erg lang voordat u uw gazon kunt betreden. Daarom kan het verstandig zijn voor graszoden te kiezen, deze worden vers van het land gesneden en vervolgens kunt u hier gemakkelijk uw gazon mee (laten) aanleggen. Hierna kunt u al na 10 dagen het veld betreden, ideaal voor als u snel een mooi resultaat wilt! Wanneer u een gazon gaat aanleggen is het allereerst van belang een paar dingen op een rij te zetten, hierbij kunt u letten op de onderstaande punten:

  • Hoe wilt u uw gazon gaan gebruiken (sier- of speelgazon)?
  • Hoeveel onderhoud bent u bereid te leveren om het gazon in goede conditie te houden?
  • Houdt u bij het aanleggen van uw gazon rekening met het onderhoud (bijvoorbeeld de wekelijkse maaibeurt)?
  • Krijgt uw beoogde gazon genoeg daglicht?
  • Treft u de juiste voorbereidingen om jarenlang van uw gazon te kunnen genieten?

Wanneer u deze vragen voor het aanleggen van uw gazon stelt, kunt u gemakkelijk teleurstelling voorkomen en bovendien genieten van een optimaal grasperk. U kunt daarnaast eenvoudig onze ‘handleiding graszoden leggen’ op onze site doornemen om stap voor stap te lezen hoe u het beste uw gazon kunt aanleggen.

Gazon aanleggen

Gazon aanleggen: nog nooit zo eenvoudig met graszoden van Topgazon! De graszoden van Topgazon zijn zowel geschikt voor het aanleggen van een sier- als een speelgazon. Zo kunt u het vaak (2 keer per week) en kort (ongeveer 2,5 centimeter) maaien om het de schitterende uitstraling van een siergazon te geven. Wilt u een gazon aanleggen waar intensief gebruik van kan worden gemaakt? Dan is dit ook geen enkel probleem! U kunt in dit geval het gras langer laten groeien (ongeveer 4 centimeter) en het minder vaak maaien (1 keer per week). Vraag ons gerust naar de geschikte graskeuze waarmee u uw gazon kunt aanleggen. De Premium en Premium+ en of Natuur graszoden verschillen van elkaar qua kweektijd. De Natuur en Premium+ graszode is door zijn langere lig tijd nog steviger en voller (meer grasplantjes per m2) dan de Premium graszode. Bekijk in onze gazon webshop het aanbod van graszoden voor het aanleggen van uw nieuwe gazon. Heeft u al een gazon liggen? Dan kunt u een kijkje nemen voor onderhoudsartikelen.