Waarom verticuturen

Gazon verticuteren In het voorjaar of vroeg in de zomer is het een geschikt moment om uw gazon te verticuteren. Door te verticuteren verwijderd u de ‘vilt laag’ uit het onderste van uw gazon. Hierdoor kunnen voedingsstoffen, lucht en water beter doordringen tot de wortels van het gras. Het best kunt u dit kort na een maaibeurt doen. Let er hierbij op dat de grond niet te nat is. Eventueel kunt u hierna onze Active Green plantenvoeding toedienen. Het verticuteren van een gazon is vooral voor gazons die al wat langer liggen van belang, aangezien onderaan deze grasvelden een dikke ‘vilt laag’ kan vormen. De veelal afgestorven grasbladeren die deze laag vormen, zorgen er voor dat lucht, water en voedsel onvoldoende in de grondlaag komen. Daarom is het van belang om enkele malen per jaar uw gazon te verticuteren met een verticuteerhark of verticuteermachine. Hiermee houdt u namelijk uw gazon in optimale conditie.

Gazon verticuteren: hark of machine?

Als u een klein gazon heeft, dan kunt dit prima met een verticuteerhark verticuteren. Door de messen van de hark wordt het vilt kapotgesneden. Deze resten worden vervolgens van de bodem verwijdert. Doordat het daarnaast met het verticuteren ook de wortels afsnijdt, wordt verdere verspreiding van de onderste vilt laag en ongewenste planten voorkomen. Uw gazon dient u niet te diep te verticuteren. Wanneer u te diep in de grond gaat, kan er snel onkruid ontstaan. Nadat u uw gazon geverticuteerd heeft, kunt u het best het vilt met een hark verwijderen. Heeft u een groter gazon, dan kunt u er voor kiezen een verticuteermachine aan te schaffen of te huren om uw gazon mee te verticuteren. Deze machines lijken op grasmaaiers, ze gebruiken echter loodrechte messen om het gazon te beluchten. Tegelijk met het verwijderen van het vilt stimuleren deze machines de groei van de wortels.

Advies gazon verticuteren

Onze klantenservice voor vragen over het verticuteren van onze graszoden in uw gazon Heeft u vragen over het verticuteren van uw gazon waar graszoden van Topgazon in liggen? Mail of bel onze klantenservice dan. Wij staan u graag bij met advies om onze graszoden in optimale conditie te houden. U kunt bij ons ook plantenvoeding (Active Green) en gazonkalk (Active Calc) aanschaffen om uw gazon in optimale conditie mee te houden. Bent u van plan een nieuw gazon aan te leggen? Geen probleem! Met onze Premium en Premium+ graszoden kunt u het gazon van uw dromen aan (laten) leggen. Alles kan snel en eenvoudig bij u thuis bezorgd worden door onze uitstekende bezorgservice.