gras zaaienGras zaaien: strooiwagen van belang bij grotere oppervlakten Mei en begin september zijn bij uitstek goede momenten om gras te zaaien. Op deze tijdstippen is de kans op vorst minimaal en in het algemeen is het rond deze tijd niet erg warm. Valt er in deze periode weinig regen, dan kan het verstandig zijn dagelijks de grond te besproeien. Het is aan te raden om grote oppervlakten gras met een strooiwagen in te zaaien. Voor een gelijkmatige verdeling met de hand heeft u namelijk een nauwkeurig oog en veel ervaring nodig en dit is daarom voor hobbytuinders bij een groot oppervlakte niet erg handig. Wanneer u toch met de hand uw gras besluit te zaaien, neemt u het risico dat het resultaat gaten vertoond waardoor de grasmat onregelmatig wordt.

Gras zaaien

Resultaat onzeker bij het zaaien van gras. Net als bij het aanleggen van een gazon met graszoden is bij het zaaien van gras een goede bodemvoorbereiding erg van belang. Als u de bodem eerst goed heeft losgemaakt en ontdaan van puin en onkruid, dan heeft u een belangrijke eerste stap gezet. Daarnaast moet u ook letten op het aanschaffen van kwaliteitsgraszaad en hier zeker niet op bezuinigen. Maar zelfs wanneer u deze eerste stappen goed uitgevoerd heeft, kunnen hongerige vogels of het vertrappen van het zaad door menselijk toedoen het resultaat nog bederven. Het zaaien van gras geeft daarom niet in alle gevallen het gewenste resultaat. In ieder geval moet u na het zaaien van gras het geduld hebben om dit zo’n drie maanden niet te betreden. Voor het herstellen van kleine beschadigingen is het zaaien van gras wel een uitstekend middel dat kan worden ingezet.

Gras zaaien? Beter graszoden!

Graszoden zijn aan te raden boven het zaaien van gras, vooral bij hellingen in uw gazon. Graszoden zijn over het algemeen handiger om uw gazon mee aan te (laten) leggen, zeker wanneer u hellingen in uw gazon heeft. Het zaaien van gras kan in deze omstandigheden erg lastig zijn, doordat het graszaad niet op de juiste plek blijft liggen. Graszoden kunnen daarom uitkomst bieden. Leg deze dan wel van boven naar beneden en steek de eerste paar weken houten paaltjes in het gras om te voorkomen dat ze naar beneden glijden. Wilt u online graszoden kopen? Dat kan in onze webshop.