[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Grasziekten en grasplagen

grasziektenGrasziekten / grasplagen: Er zijn verschillende grasziekten zoals: Bladvlekkenziekte, Bruine vlekkenroest, Emelten, Engerlingen, Kroonroest, Oranje-Strepenroest, Paddenstoelen, Regenwormen, Rouwvliegenlarven, Sneeuwschimmel, Voetrot, Meeldauw. Niets is vervelender dan dat uw gras aangetast is door een grasplaag. U wilt toch een mooi en gezond gazon zodat u kunt genieten van uw tuin? Om grasplagen te voorkomen is het belangrijk dat u uw gazon goed onderhoud.

 

 

Grasziekten in uw gazon

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Grasziekten & grasplagen

Is uw gazon niet meer te redden?
Lukt het niet om uw gras weer in originele staat te krijgen? Dan kunt u altijd overgaan tot het vernieuwen van uw gazon. Bij Topgazon kunt u de mooiste en de beste graszoden ter wereld kopen.

Grasziekten bestrijden

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u graag over onze graszoden. En hoe u deze mooie groene graszoden kunt kopen. Online graszoden bestellen in onze graszoden webshop is mogelijk. Zo krijgt u snel een mooi gezond groen gazon.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_accordion admin_label=”Accordeon” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [et_pb_accordion_item title=”Bladvlekkenziekte (Drechslera poae)”] Bladvlekkenziekte is niet alleen een grasziekte, maar het komt ook bij andere planten voor. De bladvlekkenziekte wordt veroorzaakt door schimmels. Naast de schimmel op de bladeren van het gras, kan het zich verspreiden naar de wortels.

 

Hoe herkent u Bladvlekkenziekte
De bladeren van de graszoden krijgen kleine, waterige bruine vlekken. De vlekken kunnen groter worden en zich verder verspreiden. De punten van het gras gaan op den duur geel kleuren. In de herfst en de lente uit deze grasziekte zich. Deze periode is het vochtig en dit is goed voor de schimmel en de omstandigheden voor graszoden zijn niet optimaal.

Bladvlekkenziekte bestrijden
Het is belangrijk dat u uw gazon onderhoudt. Door het maaien en afvoeren van het gras in de herfst kan u de bladvlekkenziekte in de lente beperken. Het bestrijden van bladvlekkenziekte is vooral gericht op het voorkomen van deze grasziekte. Zorg dat gemaaid gras verwijderd wordt van uw graszoden. Ook de bemesting van uw gras speelt een rol in de preventie van de bladvlekkenziekte.

[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=”Bruine-vlekkenroest (Puccina branchypodii)”] Droomt u ook van een prachtige groene tuin? Maar ziet u sinds kort uw gras bruin worden? Een ware grasnachtmerrie is Bruine-vlekkenroest.
Wat is Bruine-vlekkenroest
Bruine-vlekkenroest is een grasziekte. Een vervelende schimmelziekte die uw gras aantast. Niet alleen de bladeren van het gras, maar ook de bladschede, stengel en de pluim van het gras worden aangetast.

 

Hoe herkent u Bruine-vlekkenroest
Deze grasziekte komt voornamelijk voor bij Veldbeemgras. Wanneer de bladeren van het gras bruine, ronde sporenhoopjes vertonen is er hoogstwaarschijnlijk sprake van Bruine-vlekkenroest. De grasziekte ontstaat in het najaar.

[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=”Emelten”]

Wat zijn Emelten?
Emelten zijn larven van de langpootmuggen. Zij zijn voornamelijk actief in de schemering of in de nacht. Overdag houden zij zich schuil in planten en ziet u ze niet. De larven zijn een ware plaag voor uw gazon. De langpootmug zelf zorgt niet voor schade aan uw gras.

Hoe kunt u Emelten herkennen?
De larven van de langpootmuggen zijn grijs-grauw. Zij hebben geen poten en geen zichtbare kop. Emelten zijn tussen de twee en vier centimeter groot. In het voorjaar is de Emelt het actiefst, maar in de nazomer kunnen zij ook voorkomen. Emelten hebben een voorkeur voor een natte en humusrijke omgeving.

Hoe ziet u dat uw gras is aangetast door Emelten
Emelten zijn erg schadelijk voor uw gras. Zij vreten niet alleen de wortels van uw gras aan, maar ook de plantdelen van de graszoden. Jonge grassprietjes trekken zij naar beneden in hun hol in de grond. Het gras sterft af en de graszode komt los te liggen. Zo ontstaan er kale plekken in uw gazon. Kraaien en meeuwen gaan vaak op zoek naar Emelten en pikken de graszoden los.

Bestrijding van Emelten
Het is moeilijk om de Emelten te bestrijden als zij uw gazon al aantasten. Wel kunt u voorkomen dat uw gazon het volgende jaar weer vernield wordt door de larven. De langpootmug legt in de periode van augustus tot half september haar eitjes. Als u in deze periode uw gras goed kort houdt, verkleint u de kans op het leggen van de eitjes. Dit omdat de langpootmug voorkeur heeft voor lang gras. Daarnaast is het belangrijk om uw tuin onkruid vrij te houden en dat de grond niet te vochtig is. Verwijder plantenresten goed uit uw gazon. Emelten zijn te bestrijden met Aaltjes. Die kunt u kopen bij tuincentra. De kleisubstantie mengt u met water en giet u over de plekken die aangetast zijn. De Aaltjes gaan op zoek naar Emelten en planten zich voort in de Emelt. De Emelt zal sterven en u kunt weer genieten van uw gazon.

[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=”Engerlingen”]

Wat zijn Engerlingen?
Engerlingen zijn larven van verschillende kevers. De larven van de meikever, junikever en de johanneskever worden Engerlingen genoemd.

Hoe kunt u Engerlingen herkennen?
Een Engerling ziet eruit als een gekromde rups en heeft een harde oranjebruine kop. Het lijf van de Engerling is geelwit. De larf heet drie paar poten en is ongeveer tussen de twee en vier centimeter groot. De larf krult zich vaak op tot een C-vorm. De larven blijven tussen de twee en drie jaar in de grond, voordat het beestje zich verpopt. Zij komen nooit naar de oppervlakte. In de winterperiode graaft de Engerling zich dieper de grond in.

Meest voorkomende Engerlingen in Nederland
Dit zijn de meest voorkomende larven die uw gazon beschadigen:
– Meikever
– Junikever
– Julikever
– Mestkever
– Roestbruine sprietkever
– Sallandkever
– Rozenkever

Hoe kunt u zien of uw gras is aangetast door Engerlingen?
De Engerlingen vreten de wortels van het gras aan, waardoor de graszode los gaat liggen. Hierdoor wordt uw gras geel en sterft het af. Dit gebeurt vooral in de periode van juli en september. Mollen en vogels gaan in uw gazon op zoek naar Engerlingen. Uw gazon ploegen zij dan helemaal om en daarmee richten zij nog meer schade aan.

Bestrijding van Engerlingen
Door het inzetten van Aaltjes kunt u de Engerlingen bestrijden. Die kunt u kopen bij tuincentra. De kleisubstantie mengt u aan met water en giet dit over de plekken in uw gazon die aangetast zijn. De Aaltjes gaan op zoek naar Engerlingen. De Aaltjes scheiden een bacterie af die dodelijk is voor de Engerling. Ook kunt u uw gazon sproeien met water dat is aangemengd met knoflook.

Gazon niet meer te redden?
Bent u te laat met het ontdekken van Engerlingen in uw tuin en is uw gazon niet meer te redden? Geen paniek. Wij leveren prachtige graszoden van de allerbeste kwaliteit.

[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=”Kroonroest (Puccina coronata)”]

Wat is Kroonroest?
Kroonroest is een grasziekte die uw gazon aantast. Het is een schimmelziekte die voornamelijk voorkomt bij Engels raaigras. In de periode van eind juni tot in de herfst verspreidt de ziekte zich.

Hoe kunt u Kroonroest herkennen?
Kroonroest tast het blad van het gras aan. Op het blad liggen oranje sporenhoopjes. De stengel en de bloeiwijze van het gras worden niet aangetast. Engels raaigras heeft dichte zoden. Het gras komt voor in de natuur, maar wordt ook gekweekt. Het gras is erg voedzaam en wordt vaak voor weilanden gebruikt. Ook sportvelden en speelgazons kunnen bestaan uit Engels raaigras. Als gras waar vee op graast aangetast wordt door Kroonroest, wordt het gras minder smakelijk. Er vormt zich namelijk een laagje op het blad en hierdoor kan het blad geen zonlicht meer opnemen. De vorming van glucose wordt geremd en dit is een belangrijke voedingsstof van het gras.

Bestrijding van Kroonroest
Kroonroest ontstaat wanneer het gras niet meer groeit en in de stress schiet. Dit kan komen door droogte, maar ook door tekort aan voedingsstoffen. Daarom raden wij u aan om altijd uw gazon goed te onderhouden.

[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=”Meeldauw (Erisyphe graminis)”] Wat is Meeldauw?
Meeldauw is een schimmelziekte die voorkomt bij meerdere planten en ook bij gras. Er zijn twee soorten Meeldauw. Echte Meeldauw en Valse Meeldauw.

 

Hoe kunt u Meeldauw herkennen?
Meeldauw kunt u herkennen aan een wit of grijs schimmelpluis. In dit schimmelpluis zitten zwarte puntjes en deze kunnen op verschillende onderdelen van het gras voorkomen. Echte Meeldauw komt vooral voor op de bovenkant van het blad. Valse Meeldauw daarentegen zit aan de onderkant van het blad. De bladeren die aangetast zijn door Meeldauw sterven af. Meeldaauw speelt op wanneer de luchtvochtigheid hoog is, voornamelijk in het voorjaar en in de nazomer.

Bestrijden Meeldauw
Goed onderhoud van uw gazon speelt een grote rol bij de bestrijding van Meeldauw. Maai in de nazomer het gras kort en vang het gemaaide gras op. Haal bladeren van uw gras weg en verwijder onkruid. Daalt de temperatuur weer, dan neemt de activiteit van de Meeldauw af. Echte Meeldauw kunt u bestrijden door het gras met zwavel te bestuiven. In tuincentra kunt u ook bestrijdingsmiddelen kopen.

[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=”Onkruid”] Onkruidbestrijding
Hoe langer uw gazon ligt, hoe vaker er onkruid in voorkomt. Het gaat dan vooral om paardenbloemen, klavertjes en madeliefjes. Dit is moeilijk te voorkomen, maar zodra u dit ziet kunt u het onkruid het beste verwijderen. Het is belangrijk om dit voorzichtig te doen, zodat de grasmat niet te veel beschadigd wordt. Wanneer u uw gras goed bemest heeft, zal het kale stuk snel weer dichtgroeien en is bijzaaien niet nodig. Is de kale plek groter dan 7 bij 7 centimeter, dan kunt u beter wel gras bij zaaien. Wanneer er sprake is van veel onkruid, raden wij u een onkruidbestrijdingsmiddel aan.

 

Andere grassoorten
Andere soorten gras komen ook vaak voor bij oudere gazonnen. Dit kunt u herkennen aan een andere structuur, kleur en blad of de aanwezigheid van zaadstengels. Verwijderen door het uitsteken van de wilde pollen is de beste oplossing. Doet u dit niet, dan zal uw gazon na enkele jaren een verzameling zijn van allerlei grassoorten. Dan is de enige oplossing het volledig vernieuwen van uw gazon.

Vernieuwen van uw gazon
Wanneer uw grasmat niet meer te redden is, kunt u ervoor kiezen om gras te gaan zaaien of om grasmatten te kopen. Bij Topgazon vindt u de beste graszoden. Het grootste voordeel van het leggen van graszoden is dat u snel weer van uw tuin kan genieten. U hoeft niet te wachten tot het gras is opgekomen en u kunt het gras snel betreden.

[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=”Oranje-strepenroest (Puccinia poarum)”]

Oranje-strepenroest (Puccinia poarum)
Bestaat uw grasmat uit Veldbeemdgras? En is het niet meer zo groen als vroeger? Bent u bang dat uw gras is aangetast?
Wat is Oranje-strepenroest.

Oranje-strepenroest
Is een schimmelziekte die kan voorkomen bij Veldbeemdgras. De schimmelziekte kan naast het blad ook de bladschede, stengel en pluim aantasten.

 

Hoe kunt u Oranje-strepenroest herkennen?
U herkent het aan de geel-oranje vlekken op de bladeren, die als strepen over het blad gaan.

In welke periode komt Oranje-strepenroest voor?
Het is een grasziekte die voornamelijk voorkomt in de periode van mei tot en met juni.

[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=”Paddenstoelen”] Paddenstoelen
Heeft u een prachtige tuin, maar last van paddenstoelen in uw gras?

 

Hoe herkent u paddenstoelen in uw gras
Wanneer er twee kringen ontstaan met zeer weelderig groen gras van soms wel enkele meters in doorsnee kan het zijn dat u paddenstoelen in uw gazon krijgt. Het gras in deze circels sterft af en aan de buitenkant gaan er paddenstoelen groeien. In het middel van de kring zit onder de grond een witte schimmel. De paddenstoelen brengen weinig schade aan uw gazon, maar verstoren wel de groei van het gras.

Wanneer heeft uw gazon meer kans op paddenstoelen?
Normaal gesproken komen er losse paddenstoelen voor in het gazon bij vochtig weer en een stikstof-rijke grasmat. Heksenkringen ontstaan doordat de sporen door de wind in uw grasveld terecht zijn gekomen.

Bestrijden paddenstoelen
Wilt u de paddenstoelen verwijderen uit uw gazon? Het beste is, zodra de paddenstoelen opkomen, deze uit te graven. Dit is niet schadelijk voor het milieu. Natuurlijk zijn er ook bestrijdingsmiddelen bij tuincentra te krijgen. Over het algemeen verdwijnen paddenstoelen bij mooi weer en zijn zij er alleen wanneer het vochtig is. De paddenstoelen zijn over het algemeen niet gevaarlijk voor kinderen. Ontstaat er een lelijke plek in uw gazon? Dan kunt u bij ons grasmatten bestellen, zodat u snel weer een mooi grasveld heeft.

[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=”Regenwormen”] Wat zijn regenwormen?
Regenwormen komen wereldwijd voor. De beestje zetten dood organisch materiaal om in vruchtbare grond.

 

Zijn regenwormen schadelijk voor uw gras?
Er zijn veel grasziekten en plagen, maar de regenworm is niet schadelijk voor uw gazon. De regenworm vormt kleine zandhoopjes op uw grasveld in het voorjaar en de herfst. Het zijn juist nuttige dieren die ervoor zorgen dat de kwaliteit van de grond goed blijft. Zij graven gangen door de grond wanneer zij op zoek zijn naar voedsel. Dit zorgt voor een goede structuur van de grond en evenwicht van het bodemleven.

Hoe werken regenwormen?
Regenwormen graven ondergrondse gangen, waardoor de grond losser en luchtiger wordt. Zo kan het water makkelijker de grond in en krijgt deze weer veerkracht. De gangen gaan soms wel tot drie meter diep. Doordat de grond losser wordt, kunnen planten en natuurlijk ook uw gras beter met hun wortels bij het water.

Regenwormen kopen
Regewormen zijn zulke nuttige diertjes, dan zij zelfs speciaal verkocht worden voor de onderhoud van golfbanen en bijvoorbeeld voetbalvelden.

[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=”Rooddraad (Laetisaria fuciromis)”] Wat is Rooddraad
Rooddraad is een grasziekte. Het ontstaat door het niet goed onderhouden van het grasveld. Het gras komt voeding tekort. De schimmel komt vooral voor tijdens de zomer en in het najaar. Het komt voor bij alle grassoorten, maar vooral gras dat gebruikt wordt voor golfbanen is extra vatbaar.

 

Hoe kunt u Rooddraad herkennen?
Het lijkt alsof de graspunten verdord zijn en aan elkaar plakken. Wanneer u goed kijkt ziet u rode draden van schimmelpluis. Bij ernstige aantasting van Rooddraad lijkt het net of er een suikerspin op het gras ligt.

Bestrijding Rooddraad
Door het gras goed te bemesten bent u snel van Rooddraad af. Lukt dit niet, dan kunt u er ook voor kiezen om een ander sterker grassoort te zaaien die niet gevoelig is voor Rooddraad. Op den duur zal uw grasveld bestaan uit het sterkere soort gras. Er zijn ook bestrijdingsmiddelen te koop tegen Rooddraad, maar dit raden wij niet aan. Het is mogelijk dat Rooddraad dan zich verder ontwikkelt en immuun is voor bestrijdingsmiddelen.

Bestrijding Rooddraad niet meer mogelijk
Bent u te laat met het bestrijden van Rooddraad? Is uw grasmat niet meer te redden? Dan kunt u het beste uw oude gras verwijderen uit uw tuin, de grond losmaken, egaliseren en kiezen voor grasmatten. Zo heeft u snel weer een mooi gazon!

[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=”Rouwvliegenlarven (Dilophus febrilis)”]

Hoe herkent u rouwvliegenlarven?
In Nederland zijn er verschillende soorten rouwvliegen. Rouwvliegenlarven zijn kleine larven die een beetje op Emelten lijken. Het verschil is dat de larven van rouwvliegen een zwart/bruine kop hebben. Het lijf is grauwbruin. Wanneer de larven ontpopt zijn tot rouwvliegen zijn deze ongeveer vijf millimeter lang en hebben ze zwarte haren. De eerste periode dat u last van rouwvliegen kunt krijgen is van eind april tot juni. In de zomer besmeren zij uw auto. De eitjes worden bij voorkeur gelegd in humusrijke grond, compost, rottende bladeren of mesthopen. Het duurt ongeveer drie weken en dan komen de eitjes uit met rouwvliegenlarven.

 

Watvoor schade richten rouwvliegenlarven aan?
Rouwvliegenlarven leven in groepen. Wanneer de groepen te groot zijn en er zijn niet voldoende dode plantenresten zijn, dan vreten zij ook levende planten zoals gras. De larven verpoppen zich en van half augustus tot half september komt hier de tweede generatie vliegen uit. Zij leggen eitjes die kunnen overwinteren en die in februari of maart uitkomen. Zij kunnen veel schade aan uw grasveld toebrengen. De wortelhals wordt aangevreten waardoor het groeipunt sterft. Bij ernstige aantasting kunnen grote stukken van uw grasveld loslaten en ontstaan er grote kale plekken.

Hoe kunt u rouwvliegenlarven bestrijden?
Chemische bestrijding is niet toegestaan. De bestrijding met Aaltjes is aan te raden. Hiervoor kunt u terecht bij tuincentra. Is de schade aan uw grasveld te groot? Dan kunt u altijd grasmatten bij ons bestellen.

[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=”Sneeuwschimmel of voetrot (Fusarium nivalis)”]

Wat is sneeuwschimmel?
Sneeuwschimmel wordt ook wel voetrot genoemd en is een schimmelziekte die uw gras kan aantasten. Sneeuwschimmel treedt op in de periode van herfst tot aan het voorjaar.

Hoe kunt u sneeuwschimmel herkennen?
Wanneer uw gras bruine plekken krijgt en er sneeuwwit pluis in zit, dan heeft uw grasveld last van sneeuwschimmel, oftewel voetrot. De plekken zien er waterig uit en zijn in beginstadium tussen de vier en centimeter groot. Deze plekken kunnen uitgroeien tot wel 25 centimeter, op den duur zullen de plekken elkaar overlappen. Deze grasschimmel houdt van een lagere temperatuur. De sneeuwschimmel kan zich verspreiden onder sneeuw en u ziet de schade die het veroorzaakt pas wanneer de sneeuw op uw gazon is verdwenen. De grasziekte komt voornamelijk voor bij grasmatten in het eerste jaar na het aanleggen. Daarna komt sneeuwschimmel waarschijnlijk niet meer terug.

Oorzaken sneeuwschimmel
Mogelijke oorzaken die leiden tot deze grasziekte zijn onder andere een hoge pH waarde, temperatuurwisselingen, vrijkomen van te veel stikstof in het najaar, tekort aan luchtcirculatie, te kort aan kalium, te vochtige ondergrond, het gras is bedekt met maaisel, hoge luchtvochtigheid en vocht in uw grasmat door mist of dauw.

Bestrijden van sneeuwschimmel
Meestal groeit het aangetaste gedeelte met sneeuwschimmel vanzelf weer dicht. Probeer verspreiding van sneeuwschimmel te voorkomen tijdens het maaien van uw gazon. Zorg ervoor dat uw grasmaaier scherpe messen heeft. Het onderhoud van uw gazon is van groot belang. Na september raden wij aan om minimaal te bemesten. Zorg ervoor dat bladeren verwijderd zijn van uw grasveld.

Ernstige aantasting van uw gazon door sneeuwschimmel
Is uw grasmat ernstig aangetast door sneeuwschimmel en is uw gras niet meer te redden? Wij verkopen graszodenvan de allerbeste kwaliteit.

[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=”Voetrot (Fusarium nivalis)”]

Wat is Voetrot?
Voetrot, ook wel Sneeuwschimmel genoemd, is een schimmelziekte die uw gras kan aantasten. Voetrot treedt op in de periode van herfst tot aan het voorjaar.

Hoe kunt u Voetrot herkennen?
Wanneer uw gras bruine plekken krijgt en er sneeuwwit pluis in zit, heeft uw grasveld last van Voetrot. De plekken zien er waterig uit en zijn in beginstadium tussen de vier en centimeter groot. Deze plekken kunnen uitgroeien tot wel 25 centimeter, op den duur zullen de plekken elkaar overlappen. Deze grasschimmel houdt van lagere temperaturen. De Voetrot kan zich verspreiden onder sneeuw en u ziet de schade die het veroorzaakt pas wanneer de sneeuw op uw gazon is verdwenen. De grasziekte komt voornamelijk voor bij grasmatten in het eerste jaar na het aanleggen. Daarna komt Voetrot waarschijnlijk niet meer terug.

Oorzaken Voetrot
Mogelijke oorzaken die leiden tot deze grasziekte zijn onder andere een hoge pH waarde, temperatuurwisselingen, vrijkomen van te veel stikstof in het najaar, tekort aan luchtcirculatie, te kort aan kalium, te vochtige ondergrond, het gras is bedekt met maaisel, hoge luchtvochtigheid en vocht in uw grasmat door mist of dauw.

Bestrijden van Voetrot
Meestal groeit het aangetaste gedeelte met Voetrot vanzelf weer dicht. Probeer verspreiding van Voetrot te voorkomen tijdens het maaien van uw gazon. Zorg ervoor dat uw grasmaaier scherpe messen heeft. Het onderhoud van uw gazon is van groot belang. Na september raden wij aan om minimaal te bemesten. Zorg ervoor dat bladeren verwijderd zijn van uw grasveld.

Ernstige aantasting van uw gazon door Voetrot
Is uw grasmat ernstig aangetast door Voetrot en is uw gras niet meer te redden? Wij verkopen de beste kwaliteit graszoden.

[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=”Grasplaag bestrijdingsmiddelen”]

Grasplaag bestrijdingsmiddelen
Is uw grasmat aangetast door een grasplaag? Bent u benieuwd hoe u de grasplaag het beste kan bestrijden?

Herken de grasplaag
Het is belangrijk om te weten welke grasziekte uw gazon aantast. Heeft uw gazon te kampen met Bladvlekkenziekte, Bruine-vlekkenroest, Emelten, Engerlingen, Kroonroest, Meeldauw, Oranje-strepenroest, Paddenstoelen, Rooddraad, Rouwvlieglarven of Sneeuwschimmel. Het zijn allemaal grasziekten die uw gazon ernstig kunnen aantasten. Iedere grasplaag moet anders bestreden worden.

Bestrijden van de grasplaag
Het allerbelangrijkste voor uw gazon is het onderhoud. Een goed onderhouden gazon is beter beschermd tegen een grasziekte.

Graszoden
Wanneer uw gazon niet meer te redden is van een grasplaag, dan kunt u het beste graszoden kopen. Dit is de beste manier om snel weer te genieten van uw gazon. Wij kweken grasmatten van goede kwaliteit en u kunt de graszoden makkelijk zelf plaatsen. Waarom niet gras zaaien? Het zaaien van gras kost veel tijd en de resultaten zijn niet zo mooi als het plaatsen van grasmatten.

De beste graszoden
De beste graszoden kunt u bij ons bestellen. Gemakkelijk en snel. Maar wat vooral belangrijk is, is de kwaliteit van onze graszoden.

[/et_pb_accordion_item] [/et_pb_accordion][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]