Graszoden

Graszoden bestaan uit een dunne laag bovengrondse planten (gras) met daaronder weinig aarde en de wortels van het gras. De meest populaire manier om snel een mooi gazon te verkrijgen, is ongetwijfeld het leggen van rollen graszoden. Dit is niet verwonderlijk aangezien direct een mooi resultaat te zien is en het gazon al na enkele weken volop in gebruik kan worden genomen. Het is hierbij erg van belang dat de kwaliteit van de graszoden zeer goed is. Er zijn hierbij enkele zaken waarop u zeker moet letten bij de aanschaf van graszoden.

Tip: Neem nooit genoegen met zoden die zijn gaan ‘’broeien” waardoor het binnenste deel van een grasrol een gele, of in de meest slechte gevallen, een bruine kleur heeft gekregen. Hoewel dit (mede door uw goede zorg) in veel gevallen wel weer bij zal trekken, bent u een dan al een tijd verder. Als u direct van een mooi resultaat wilt genieten, neemt u dus geen genoegen mee met dergelijke zoden.

  • Allereerst is het voor een mooi egaal gazon van groot belang dat de zoden overal even dik zijn. Is dit niet het geval dan zult u nooit een mooi egaal grasveld krijgen. Terwijl dit wel een vereiste is voor de aanblik en het onderhoud.
  • De zoden moeten in het ideale geval geen onkruid bevatten. Dit om het ontstaan van ontsierende planten in uw gazon en zo veel (onnodige) onderhoudskosten en ergernis te voorkomen.
  • De zoden mogen niet uitgedroogd zijn. Dit is erg belangrijk zeker wanneer u in de zomermaanden uw gazon aanlegt.
  • De zoden moeten een diep groene kleur hebben en koel aanvoelen.

Graszoden kant en klaar gazon

Graszoden voor uw nieuwe gazon komen voor in verschillende grassoorten: Er zijn diverse soorten zoden die elk geschikt zijn voor andere doeleinden. Wij onderscheiden drie verschillende gazons. Afhankelijk van de manier waarop u uw gazon wilt gaan benutten, kunt u kiezen uit een speel-, premium speel- of siergazon. Een speelgazon is vooral geschikt voor kinderen geschikt aangezien dit een erg sterk grasoppervlakte is. Een premium speelgazon is voor nog intensiever gebruik en wordt vaak aangelegd bij sportverenigingen. Doordat er verschillende grassoorten in deze grasmat groeien zijn de graszoden hiervoor zeer geschikt. Tenslotte bieden wij ook natuur graszoden aan, deze zijn niet geschikt voor intensief gebruik en moeten relatief vaak (1 tot 2 maal per week) worden gemaaid.

Waarom graszoden van Topgazon?

Topgazon is al meer dan 10 jaar actief als leverancier van kwaliteitsgraszoden. De zoden worden aan vele klanten in Nederland, de BeNeLux en zelfs ver daarbuiten geleverd. De Drentse graszoden staan wereldwijd bekend als de beste ter wereld. Bovendien is er veel aandacht besteed aan dé ideale samenstelling van verschillende grassoorten, waardoor uw gazon prachtig kan worden aangelegd voor verschillende doeleinden. De door ons aangeboden graszoden komen direct van het land en worden op maat gesneden. Samen met u kunnen we een planning maken voor de aanleg van de nieuwe zoden. Hierdoor kan de voorbereiding voor de aanleg van uw gazon in de periode voorafgaand aan de aanleg geschieden. Daarnaast bent u ook voor advies over uw grasmat bij ons aan het goede adres.

Graszoden kopen

Wilt u gras kopen? U kunt de keuze maken uit de Speelgazon kwaliteit graszode die vooral geschikt is voor intensief gebruik, zoals op een speelgazon voor kinderen. Voor het mooiste speelgazon kunt u ook kiezen voor de premium graszoden. Deze graszoden zijn voor intensiever gebruik. Hierdoor zijn ze ideaal voor bijvoorbeeld sportverenigingen. Daarnaast kunt u ook kiezen voor natuurzoden.  Dit is een uitermate geschikte keuze voor bijvoorbeeld het aanleggen van siergazons, landschapsparken of landgoederen. Online gras bestellen doet u bij Topgazon. De beste graszoden worden bij Topgazon gekweekt. Ook voor vragen en advies bent u bij ons welkom. De graszoden betaalt u via iDEAL. Een veilige en betrouwbare manier van betalen voor uw aankopen op internet.