Een nieuw gazon: graszoden leggen en onderhouden

Een nieuw gazon; Wanneer u een nieuwbouw huis gaat bewonen of wanneer u een verouderd grasveld bezit met veel onkruid en andere ongewenste zaken, kan het verstandig zijn een nieuw gazon te nemen. Graszoden zijn een uitstekende keuze wanneer u een nieuw gazon wilt aan (laten) leggen. Deze worden namelijk onkruidvrij geleverd en zijn na aanleg snel te betreden. Wij bieden graszoden aan van uitstekende kwaliteit en vertellen u alles over hoe u deze het best kunt leggen en onderhouden. Zo bent u verzekerd van een prachtig, groen gazon.

Voordelen graszoden Topgazon

Onze graszoden kennen veel voordelen. Deze zien er niet alleen goed uit, ze zijn makkelijk te leggen en te onderhouden én daarnaast ook nog een goed voor het milieu.

Groen

De graszoden van Topgazon zijn van uitstekende kwaliteit. Dankzij 10 jaar ervaring weten wij hoe we ervoor zorgen dat u het groenste gras geleverd krijgt. U bent dus verzekerd van een prachtig groen gazon dat uw tuin er fris en verzorgd uit laat zien.

Gemakkelijk aan te leggen en te onderhouden

Onze graszoden worden bij u thuis afgeleverd in opgerolde stroken van 2,5 meter lang en 40 cm breed. Met behulp van onze Handleiding graszoden leggen legt u deze zelf gemakkelijk in uw tuin. In tegenstelling tot het zaaien van gras heeft u hier meteen plezier van. De opstuivende en ongezellig ogende aarde is meteen verdwenen en u kunt er binnen 2 tot 3 weken al op lopen.

Milieuvriendelijk

Ten eerste zijn graszoden een goed alternatief voor tegels. Gras kan namelijk regenwater opnemen, dat vervolgens het grondwater aanvult. Bij een tuin met enkel tegels is dit niet het geval. Heeft u een compleet betegelde tuin? Dan is er een afvoer naar het riool nodig. Het relatief schone regenwater mengt dan met het vervuilde rioolwater. Bovendien is het riool niet berekend op water uit betegelde tuinen en samen met toenemende regenbuien, ontstaan hierdoor steeds vaker overstromingen.

Draag uw steentje bij, door het steen in uw tuin te vervangen door graszoden!

In een tuin met tegels blijft daarnaast warmte langer hangen. Met name in steden is dit een toenemend probleem. ‘Hittestress’ is een gevaar voor kwetsbare groepen in onze samenleving, zoals ouderen en baby’s. Draag uw steentje bij, door het steen in uw tuin te vervangen door graszoden!

Wilt u voor een volledig milieuvriendelijk gazon gaan? Schaf dan Natuurzoden aan. Dit zijn onze biologische graszoden, die ook nog eens ecologisch verantwoord zijn gekweekt. Zo wordt er bij het kweken van deze milieuvriendelijke graszoden gebruik gemaakt van organische meststoffen én zo weinig mogelijk bestrijdingsmiddelen.

de voordelen van graszoden

Graszoden kopen

De beste graszoden voor uw nieuwe gazon koopt u bij Topgazon. Kies voor Premium Speelgazon, met een fantastische wortelstructuur en veel grasplantjes per vierkante meter, wanneer u intensief gebruik maakt van uw gras. Daarnaast zijn onze biologische natuurzoden, net als Premium Speelgazon, van uitstekende kwaliteit. Deze zijn ook nog eens ecologisch verantwoord geteeld.

€ 18,50 per emmer

Natuurzoden

3,15 per m²

Premium speelgazon

2,75 per m²

Onze graszoden worden in rollen van 2,5 m bij 40 cm aangeboden. Bestel het aantal vierkante meters dat u nodig heeft op onze website en wij leggen de bestelling voor u klaar. Vervolgens kunt u deze ophalen bij onze kwekerij in Drenthe of laat deze bij u thuis bezorgen. Wij bezorgen helaas niet in Zeeland, Limburg en de Waddeneilanden.

Lees meer over afhalen en bezorgen van graszoden >

Graszoden leggen

Om ervoor te zorgen dat u straks van een perfect gazon geniet, vertellen wij u precies hoe u de graszoden het best kunt leggen. Download onze ‘Handleiding graszoden leggen’ en loop deze stapsgewijs door.

Voorbereiding

Voor u een nieuw gazon aanlegt, is het belangrijk om rekening te houden met de praktische functie en indeling van uw tuin. Wordt het vooral een speelveld of een sierveld? Komt er een terras? Of beplanting? Houd er bij het maken van de indeling rekening mee dat u makkelijk kunt grasmaaien.

Maak gebruik van onze gratis bodemservice om te kijken of u de grond nog moet voorbereiden. Het is in ieder geval van belang dat u de grond goed los en vochtig maakt en egaliseert. Hoe u dit doet leest u natuurlijk in onze handleiding.

Graszoden uitrollen

Is de grond er klaar voor? Dan kunt u de graszoden leggen. Begin aan de langste kant en leg de zode hier zo straks mogelijk tegenaan. Met een scherpe schep of gekarteld broodmes kunt u de zoden naar wens inkorten of van vorm veranderen. Zijn er nog kieren zichtbaar? Dan vult u deze op met tuinaarde of potgrond. Ligt het gazon erin? Druk dit dan met de achterkant van een platte schep aan. Beweeg hierbij schuin op de legrichting.

Nieuw gazon onderhouden

Tot uw nieuwe gazon aan de grond gehecht is is het belangrijk om deze vochtig houden. Na 7 tot 10 dagen kunt u het voorzichtig maaien, maar let op: niet te kort! Prik regelmatig gaatjes in uw gazon met bijvoorbeeld een hooivork, om deze te beluchten.

Organische voeding

Wij bieden u daarnaast de vereiste producten in onze webshop aan om uw nieuwe gazon jarenlang in goede conditie te houden. Het is namelijk verstandig om uw nieuwe gazon regelmatig te bemesten met plantenvoeding. Onze eigen lijn organische plantenvoeding, bestaat uit de meest geschikte bestanddelen voor een snelle en effectieve opname. Zo blijft u gazon jarenlang als nieuw.

Advies over nieuwe graszoden

Heeft u vragen over het kopen, leggen of onderhouden van uw nieuwe graszoden? Lees onze handleiding en veelgestelde vragen door of neem contact met ons op. Dankzij onze jarenlange ervaring zijn we expert op het gebied van (biologische) graszoden en hebben we op vrijwel elke vraag een antwoord. We staan u graag te woord.

Open chat