verticuterenWat is uw gazon verticuteren? Is het uitkammen van uw grasmat. Met het verticuteren van uw grasmat reinigt u het gras. Oud en dood gras wordt zo uit uw gazon gehaald. Vooral mos kamt u het beste uit uw gazon als er wordt geverticuteerd. Het beste wat u kunt doen is op een goede lentedag uw gazon verticuteren en daarna bemesten met een goede gazonmest. De meststoffen worden daarna goed op genomen in de ondergrond. Daarna bewatering over het gazon wat ten goede komt van het grasveld in uw tuin.

Manieren om uw gazon te verticuteren

Er zijn verschillende manieren om uw gazon te verticuteren. Zo kunt u een verticuteerhark gebruiken. Het nadeel van een hark is, dat het erg zwaar is om handmatig te werken en is aan te raden wanneer u een klein grasveld heeft. U kunt ook een verticuteermachine huren. Een verticuteermachine heeft scherpe messen die door het gazon heengaan en direct in de grond komen. U kunt het beste baan voor baan en in tegengestelde richting. Bij veel mos in uw gazon kunt u het beste ook overdwars over het grasveld te rijden.

Verticuteren

Waarom verticuteert u het gazon Na het grasmaaien van uw gazon blijven er grasresten liggen op uw gazon, vormen een viltlaag. Dit is niet goed voor uw gras. Door het verwijderen van de viltlaag krijgt uw gras weer voldoende licht, lucht en wordt de voeding makkelijker opgenomen. Het stimuleert de wortelgroei van uw gras. Ook kunt u mos verwijderen en gaat u groei van paddenstoelen, grasziekten tegen. Kortom u krijgt een groene, gezonde en stevige grasmat.

Hoe vaak moet er worden geverticuteerd

Hoe vaak uw gazon verticuteren

Het is aan te raden om uw gazon één tot twee keer per jaar te verticuteren. De beste periode om dit te doen is in het voorjaar. De grond wordt schoon, waardoor licht, lucht, voeding en water makkelijker de graswortels bereiken. Het houdt uw gazon gezond en maakt het sterker, zodat u langer kunt genieten van uw gras.

Gazon laten verticuteren

Contact Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op. Of lees meer over gazononderhoud.